Ухапшени мигранти, терете их и за силовање

11.03.2020. 14:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Министарства унутрашњих послова УСК претресли су данас у раним јутарњим сатима прихватни центар "Бира" у Бихаћу гдје бораве мигранти, а током акције приведено је 10 особа.

Према ријечима портпарола полиције УСК Але Шиљдедића, ради се о планираној акцији у којој је судјеловало око 150 припадника полиције, међу којима и припадници Јединице за специјалне операције.

Он је истакао да је акција била усмјерена на проналазак и хапшење особа које су осумњичене за извршење низа кривичних дјела против сполне слободе и морала.

- У та кривична дјела су укључена силовање, сполни одношај с немоћном особом, затим кривична дјела повезана са злоупотребом дрога као што су неовлаштена производња и трговина, те напослијетку кривична дјела имовинске природе гдје спадају провале и разбојништва. Циљ акције је био и проналажење ствари које могу послужити као доказ, али и предмета који се могу употријебити као оружје и оруђе за извршење кривичних дјела - истакао је Шиљдедић.

Он је додао како су лица која су ухапшена држављани Пакистана и Авганистана и да ће након што буде обављена криминалистичка обрада они бити предати на даље поступање надлежном Тужилаштву УСК.

Током претреса пронађена је одређена количина канабиса, као и већа количина предмета подесних за наношење тјелесних повреда.

- Имали смо информације да су жртве ухапшених лица малољетне особе које су смјештене унутар 'Бире'. Иначе, то је велики проблем јер унутар прихватних центара борави велики број малољетних лица без родитељског старања, па су у све укључени и социјални радници - казао је Шиљдедић.

Према његовим ријечима, акција је протекла без инцидената.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 15m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 43m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 53m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 25m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 58m
    0