Ухапшено шест лица због сумње на дјечију порнографију

25.01.2023. 13:02
0
ИЗВОР: srna.rs

Шест лица ухапшено је због сумње да су починила кривична дјела искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Ријеч је о лицима чији су иницијали Е.Ђ, М.Ђ, С.Ш, К.К, М.П и П.Г. која су данас предата у Окружно јавно тужилаштво у Бијељини.

Ова лица ухапсили су јуче, у оквиру акције кодног назива "Карика 2022", полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске.

На основу наредби Основног суда у Бијељини, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, на седам локација је извршен претрес кућа и помоћних објеката које су користила осумњичена лица приликом чега су пронађени и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, сим и меморијске картице, као и остали докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела, наведено је у саопштењу.

Лица се сумњиче да су у протеклом временском периоду путем друштвених мрежа врбовала дјецу, затим их наводила на израду садржаја дјечије порнографије, те их упознавала са порнографијом шаљући им фотографски и видео-материјал порнографског садржаја, те да су покушавала договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе.

Ова акција спроведена је у сарадњи са полицијским службеницима полицијских управа Бијељина, Бањалука, Зворник, Добој, Приједор и полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, Полицијске управе Травник.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 56m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    14h 54m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    23h 20m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    21h 35m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    1h 58m
    1