УКЦ РС: Поштујте мјере, све више млађих особа на респиратору

27.06.2020. 17:03
0
ИЗВОР: СРНА

Запослени радници Универзитетског клиничког центра Републике Српске апеловали су да се становништво Српске придржава мјера Републичког штаба за ванредне ситуације будући да је велики пораст пацијената заражених вирусом корона, као и да све више млађих лица мора бити прикључено на респираторе.

Ситуација са бројем заражених новим корона вирусом је веома забрињавајућа пошто имамо велики раст пацијената позитивних на вирус, али и пацијената са тежом клиничком сликом, који су прикључени на респираторе, саопштено је из УКЦ-а.

Истакнутно је да је на респираторе тренутно прикључено девет пацијената.

Посебно забрињава чињеница да је ријеч о све више млађих особа који се морају прикључити на респираторе. Примјетан је и повећан број хоспитализованих пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом, наглашено је из УКЦ.

Запослени радници УКЦ-а су позвали грађане Српске да носе заштитне маске посебно у затвореним просторијама, али и отвореним просторима, да врше редовну дезинфекцију те да смање социјалне контакте да не не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних.

Због погоршане епидемиолошке ситуације запослени радници УКЦ упутили су апел становништву Српске да се строго придржава мјера да не би дошло до преоптерећења здравственог система пацијентима инфицираним вирусом корона.

Вирус корона потврђен је код још 71 лица из Републике Српске, а ријеч је о 37 мушкараца и 34 жене. До сада је у Републици Српској потврђено 2.161 случај вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу
Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 42m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 53m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 33m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 32m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    11h 8m
    0