UKC RS: Poštujte mjere, sve više mlađih osoba na respiratoru

27.06.2020. 17:03
0
IZVOR: SRNA

Zaposleni radnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske apelovali su da se stanovništvo Srpske pridržava mjera Republičkog štaba za vanredne situacije budući da je veliki porast pacijenata zaraženih virusom korona, kao i da sve više mlađih lica mora biti priključeno na respiratore.

Situacija sa brojem zaraženih novim korona virusom je veoma zabrinjavajuća pošto imamo veliki rast pacijenata pozitivnih na virus, ali i pacijenata sa težom kliničkom slikom, koji su priključeni na respiratore, saopšteno je iz UKC-a.

Istaknutno je da je na respiratore trenutno priključeno devet pacijenata.

Posebno zabrinjava činjenica da je riječ o sve više mlađih osoba koji se moraju priključiti na respiratore. Primjetan je i povećan broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, naglašeno je iz UKC.

Zaposleni radnici UKC-a su pozvali građane Srpske da nose zaštitne maske posebno u zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim prostorima, da vrše redovnu dezinfekciju te da smanje socijalne kontakte da ne ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije zaposleni radnici UKC uputili su apel stanovništvu Srpske da se strogo pridržava mjera da ne bi došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema pacijentima inficiranim virusom korona.

Virus korona potvrđen je kod još 71 lica iz Republike Srpske, a riječ je o 37 muškaraca i 34 žene. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.161 slučaj virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
MUP Srbije uputio hitan apel Srbima u Beču MUP Srbije uputio hitan apel Srbima u Beču
Sokolački vatrogasci u protekla dva mjeseca intervenisali 41 put Sokolački vatrogasci u protekla dva mjeseca intervenisali 41 put
Poziv roditeljima da vakcinišu djecu protiv morbila i velikog kašlja Poziv roditeljima da vakcinišu djecu protiv morbila i velikog kašlja
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    20h 9m
    8
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    1h 30m
    0
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    20h 41m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    15h 52m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    20h 50m
    0