Укида се шалтерско плаћање рачуна за електричну енергију

12.12.2020. 20:47
3
ИЗВОР: Buka portal

Од 1. јануара 2021. године, рачуне за утрошену електричну енергију биће могуће платити путем мобилне апликације, коју је Електпривреда увела у склопу активности дигиталне трансформације пословања, те путем Поште и комерцијалних банака.

У ФБиХ биће затворена наплатна мјеста по пословницама овог јавног предузећа, а званична одлука управе биће саопштена јавности идуће седмице.

- Укидање шалтерске наплате рачуна и дигитализација система не прати социјална осјетљивост према корисницима услуга Електропривреде, који из разних разлога не могу користити интернет за те сврхе. Још је нејасно на који начин ће све бити изведено, али мало је вјероватно да ће банке, путем којих ће рачуне плаћати доста наших пензионера, смањивати и прилагођавати цијену провизије на своје услуге - коментарише предсједница Удружења потрошача Тузле Гордана Булић.

За очекивати је и додатне тешкоће потрошачима електричне енергије који требају ријешити неки проблем са претходним уплатама и онима који имају потребу за рекламацијама, одређеним провјерама или притужбама на услуге Електропривреде.

Из овог јавног предузећа, с друге стране, поручују да се ради о једноставном, сигурном и брзом начину плаћања рачуна. Цијела трансакција обављаће се бесплатно, у року од максимално пет секунди, скенирањем QR coda, а апликација је доступна на Google Play и App Store.

Одлука с појединостима кориштења ОПА апликације и с њом званична најава укидања шалтерског плаћања рачуна за електричну енергију, биће објављена током идуће седмице, сазнајемо у Електропривреди.

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Анонимно 14.12.2020. 18:06
    Bas tako
  • Generic placeholder image
    Xa xa 13.12.2020. 08:59
    Cenzura* kad' ce taj koment
  • Generic placeholder image
    Xa xa 12.12.2020. 23:38
    Pa koliko stanovnika nema (ili totalno nepoznaje) bankovni racun,DA LI TO ZNACI DA CE BITI OSLOBODJENI PLACANJA ISTOG?
Повезане вијести
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 58m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 53m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 41m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 47m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 15m
    0