Ukida se šaltersko plaćanje računa za električnu energiju

12.12.2020. 20:47
3
IZVOR: Buka portal

Od 1. januara 2021. godine, račune za utrošenu električnu energiju biće moguće platiti putem mobilne aplikacije, koju je Elektprivreda uvela u sklopu aktivnosti digitalne transformacije poslovanja, te putem Pošte i komercijalnih banaka.

U FBiH biće zatvorena naplatna mjesta po poslovnicama ovog javnog preduzeća, a zvanična odluka uprave biće saopštena javnosti iduće sedmice.

- Ukidanje šalterske naplate računa i digitalizacija sistema ne prati socijalna osjetljivost prema korisnicima usluga Elektroprivrede, koji iz raznih razloga ne mogu koristiti internet za te svrhe. Još je nejasno na koji način će sve biti izvedeno, ali malo je vjerovatno da će banke, putem kojih će račune plaćati dosta naših penzionera, smanjivati i prilagođavati cijenu provizije na svoje usluge - komentariše predsjednica Udruženja potrošača Tuzle Gordana Bulić.

Za očekivati je i dodatne teškoće potrošačima električne energije koji trebaju riješiti neki problem sa prethodnim uplatama i onima koji imaju potrebu za reklamacijama, određenim provjerama ili pritužbama na usluge Elektroprivrede.

Iz ovog javnog preduzeća, s druge strane, poručuju da se radi o jednostavnom, sigurnom i brzom načinu plaćanja računa. Cijela transakcija obavljaće se besplatno, u roku od maksimalno pet sekundi, skeniranjem QR coda, a aplikacija je dostupna na Google Play i App Store.

Odluka s pojedinostima korištenja OPA aplikacije i s njom zvanična najava ukidanja šalterskog plaćanja računa za električnu energiju, biće objavljena tokom iduće sedmice, saznajemo u Elektroprivredi.

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Anonimno 14.12.2020. 18:06
    Bas tako
  • Generic placeholder image
    Xa xa 13.12.2020. 08:59
    Cenzura* kad' ce taj koment
  • Generic placeholder image
    Xa xa 12.12.2020. 23:38
    Pa koliko stanovnika nema (ili totalno nepoznaje) bankovni racun,DA LI TO ZNACI DA CE BITI OSLOBODJENI PLACANJA ISTOG?
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 56m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 29m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 55m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 8m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 37m
    3