Укидање ванредног стања најраније крајем априла, најкасније у мају

12.04.2020. 10:55
0
ИЗВОР: СРНА

Ванредно стање у Србији због вируса корона могло би да буде укинуто најраније крајем априла, а најкасније у мају, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је за Телевизију "Прва" рекао да се о укидању ванредног стања може говорити када почне да пада број људи на респираторима, а расте у привременим болницама и да двије недјеље постоји смањење броја заражених, али да ће ту одлуку донијети струка.

Он сматра да ће најтеже бити са отварањем школа, те да је питање када и како та одлука да буде донесена, али се нада да у неком релативно кратком периоду може почети значајније отварање фабрика, туристичих објеката и ресторана.

- И када се укине ванредно стање, то не значи да људи не треба да се одрекну самодисциплине. Мораће да се поштују одређена правила у ресторанима и кафићима још најмање месец од укидања - истакао је Вучић.

Он је рекао да је готово невјероватан изазов за Србију био долазак око 400.000 људи из иностранства, али да је држава успјела да то држи под контролом.

- Ипак се виде посљедице тог великог броја долазака, тако да су се сад појавила нека нова жаришта у Србији управо тамо гдје је пристигао велики број људи из иностранства, из земаља које су жаришта - навео је предсједник Србије.

Вучић је рекао да да би број заражених био знатно мањи да нема тих мањих жаришта у појединим дијеловима Србије, као што су Банат, Панчевачки округ и исток Србије, те указао на важност да она буду стављена под контролу и да се избјегну нова.

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 27m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 22m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 27m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 30m
    1