Укинут притвор Весни Меденици

11.11.2022. 11:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Бившој предсједници Врховног суда Црне Горе Весни Меденици, која је ухапшена 17. априла, укинут је притвор, потврдио је њен адвокат Здравко Беговић.

Одлуку о укидању притвора донио је Виши суд након жалбе одбране Апелационом суду на претходно рјешење којим јој је био продужен боравак у Истражном затвору.

Њен син Милош Меденица, који је означен као организатор криминалне организације, остаје у притвору.

Весни Меденици се ставља на терет да се у периоду од 2019. до 2021. године обавезала да ће, коришћењем службеног положаја предсједника Врховног суда Црне Горе и претпостављеног утицаја, као бившег предсједника тог суда, посредовати да се одређени парнични предмети који су се водили пред Вишим судом у Подгорци заврше у корист два привредна друштва без обзира на чињенично стање.

Меденица је осумњичена и да је крајем 2018. и почетком 2019. године, као предсједник Врховног суда, подстрекавала окривљену Милицу Влаховић Милосваљевић, судију Привредног суда Црне Горе, да злоупотријеби службени положај и у парници.

Такође, како се наводи, Меденици се ставља на терет и да је у 2019. години, као предсједник Врховног суда, користећи службени положај, а у овој години, као бивши предсједник тог суда, користећи друштвени положај и претпостављени утицај посредовала код судија Врховног суда Црне Горе.

Меденици, која је 17 година провела на челним правосудним функцијама у Црној Гори, ухапшена је 17. априла на подгоричком аеродрому.

Ухапшена је након објаве транскрипта Европола, пресретнутих телефонских разговора са апликације Скај, њеног сина Милоша и њеног тјелохранитеља, полицајца Дарка Лаловића, у којима су договарали кријумчарење дроге и шверц цигарета.

У њима Милош тврди да је његова мајка упозната са њиховим нелегалним пословима и да од ње могу да очекују заштиту.

За кривично дјело стварање криминалне организације је прописана казна затвора од три до 15 година, за кривично дјело кријумчарење затвор од једне до осам година, за кривична дјела противзаконити утицај и навођење на противзаконити утицај казна затвора од једне до осам година, наводи се у саопштењу Радоњића.

Коментари 0
Повезане вијести
Репрезентација Србије побиједила селекцију Црне Горе Репрезентација Србије побиједила селекцију Црне Горе
Дуел Црне Горе и Србије проглашен високим ризиком Дуел Црне Горе и Србије проглашен високим ризиком
Ђукановић и Милатовић у другом кругу избора у Црној Гори Ђукановић и Милатовић у другом кругу избора у Црној Гори
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  23h 17m
  3
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 12m
  6
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  19h 30m
  5
 • Због удеса обустављен саобраћај на путу Зворник-Власеница
  19h 20m
  0
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  16h 27m
  0