"Улични свирачи" у хуманитарној акцији за Слађану Добриловић Милић

21.01.2022. 18:40
2
ИЗВОР: СРНА

Група младих окупљених око идеје "улични свирач" пјевали су и свирали на Сокоцу те привлачили пажњу пролазника да се добровољним прилозима прикључе акцији прикупљања средстава за лијечење Сокочанке Слађане Добриловић Милић.

Један од организатора више хуманитарних акција Лука Новосел са Пала рекао је данас новинарима на Сокоцу да је то прелијепа прича уличне свирке кроз коју петнаестак чланова групе свира за оне којима је помоћ добрих људи потребна.

Новосел је завршио Музичку академију, али је, како каже, од малих ногу гледао како људи свирају на улици и након што је са групом пријатеља договорио излазак у свој град, јавила му се идеја да споји угодно са корисним, чиме су почеле њихове хуманитарне активности.

- Захвалан сам свим људима који помажу другима и Богу првенствено и молимо се да сви буду добро и да дође вријеме да свирамо и за нашу душу - изјавио је Новосел.

Он је нагласио да је данас са групом уличних свирача и млада Милица Станишић са Пала, вокални солиста која често наступа са својом сестом Мајом у сличним хуманитарнин акцијама.

-Прелијеп је осјећај учестовати у оваквим акцијама, када већ имамо неки таленат и покушавамо да га искористимо на најљепши начин и помогнемо другим људима којима је заиста потребна помоћ - истакла је Станишићева.

Један од чланова "уличних свирача" Милош Маловић свирком на гитари и пјесмом са пријатељима је десет пута учествовао у хуманитарним акцијама овог типа на Палама, Сокоцу, у Источном Новом Сарајеву и Бијељини, па су се и у ову за помоћ у лијечењу младе мајке Слађане, укључили од почетка.

- За мене је то посебан осјећај, јер је свако од нас човјек онолико колико помаже другима - поручио је Маловић.

Драшко Спасојевић из Рудог саксофониста, који први пут учествује у хуманитарној акцији „улични свирач“, изразио је задовљство што на овакав начин, кроз посао који воли, са својим сарадницима може да помогне у хуманирарним акцијама.

Сокочанки Слађани Добриловић Милић, након првог циклуса лијечења хемотерапијом неопходна је хитна операција у Турској, па су њени пријатељи и породица покренули хуманитарну акцију добровољног прикупљања средстава за наставак лијечење, којој су се прикључили и чланови окупљени око идеје "улични свирач".

Сва средства прикупљена данас на Сокоцу у хуманитарну кутију "улични свирач" биће предата породици Слађане Добриловић Милић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Jovo 21.01.2022. 21:48
    Zato sto je kenjac.Neka ga je sram i stid.Njoj zelim brz oporavak.
  • Generic placeholder image
    Slobodan 21.01.2022. 21:46
    Lijepa,pametna i mlada zena.Svaka cast za Sokocane i njenu familiju,i treba da se zeni sto prije pomogne,ode na operaciju i da se vrati ziva i zdrava svojoj porodici.Samo mi nije jasno zasto joj njen svekar ne pomogne,drzi kafic u I.Sarajevu,vozi bjesna kola koja kostaju koliko i njena operacija i ima novac.Neka mu je na cast.Njoj iskreno brz oporavak i uz Boziju pomoc da sto prije ozdravi.
Повезане вијести
Слађана Добриловић Милић успјешно оперисана (ФОТО) Слађана Добриловић Милић успјешно оперисана (ФОТО)
Прикупљен новац за одлазак на лијечење Слађане Добриловић Милић Прикупљен новац за одлазак на лијечење Слађане Добриловић Милић
Прикупљено 1.500 КМ за лијечење Слађане Добриловић Милић Прикупљено 1.500 КМ за лијечење Слађане Добриловић Милић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    21h 56m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 27m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 43m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    13h 38m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    21h 50m
    0