Универзитет у Источном Сарајеву на RUR међународној листи универзитета

29.05.2023. 13:29
0
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву се по први пут нашао на међунардној листи за рангирање универзитета Round University Ranking- RUR за 2023. годину.

Ријеч је о свјетској ранг-листи која мјери успјешност 1200 водећих свјетских универзитета из 85 земаља, а Универзитет у Источном Сарајеву је заузео 1133 мјесто. наведено је са Универзитета у Источном Сарајеву.

RUR врши рангирање универзитета према 20 индикатора распоређених у четири кључне области: настава, истраживање, интернационална разноликост и финансијска одрживост. Подаци и аналитика RUR се прикљупају од Clarivate аналитичке компаније, која је настала из Thomson Reutersove корпорације, а који су већ одавно синоним глобално релевантних библиометријских и аналитичких алата за вредновање продуктивности истраживача.

Широка покривеност, како географски тако и временски, чини рангирање RUR јединственим алатом за избор универзитета за студирање, као и за поређење високошколских установа на глобалном нивоу.

На прва три мјеста нашли су се Харвард, Калифорнијски технолошки институт и Станфорд.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 2m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 59m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 13m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 21m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 35m
    3