Univerzitet u Istočnom Sarajevu na RUR međunarodnoj listi univerziteta

29.05.2023. 13:29
0
IZVOR: katera.news

Univerzitet u Istočnom Sarajevu se po prvi put našao na međunardnoj listi za rangiranje univerziteta Round University Ranking- RUR za 2023. godinu.

Riječ je o svjetskoj rang-listi koja mjeri uspješnost 1200 vodećih svjetskih univerziteta iz 85 zemalja, a Univerzitet u Istočnom Sarajevu je zauzeo 1133 mjesto. navedeno je sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

RUR vrši rangiranje univerziteta prema 20 indikatora raspoređenih u četiri ključne oblasti: nastava, istraživanje, internacionalna raznolikost i finansijska održivost. Podaci i analitika RUR se prikljupaju od Clarivate analitičke kompanije, koja je nastala iz Thomson Reutersove korporacije, a koji su već odavno sinonim globalno relevantnih bibliometrijskih i analitičkih alata za vrednovanje produktivnosti istraživača.

Široka pokrivenost, kako geografski tako i vremenski, čini rangiranje RUR jedinstvenim alatom za izbor univerziteta za studiranje, kao i za poređenje visokoškolskih ustanova na globalnom nivou.

Na prva tri mjesta našli su se Harvard, Kalifornijski tehnološki institut i Stanford.

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    8h 16m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 12m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    22h 56m
    0
  • Posljednji kondorov let
    20h 41m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    23h 2m
    0