Упозорење РУЦЗ: Стиже нам невријеме!

08.03.2024. 21:48
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Републичка управа Цивилне заштите позвала је становништво да у недјељу и понедјељак, 10. и 11. марта, пажљиво планира боравак на отвореном и заштити имовину због најављеног олујног вјетра.

Из Републичке управе наводе да се у недјељу, према прогнози метеролога, очекују удари од 40 километара на час на сјевероистоку Републике Српске, у Семберији и Посавини до 80 километара, а у вишим предјелима у Крајини и Херцеговини и до 90 километара на час.

Вјетар ће током ноћи слабити на сјеверу, али ће у осталим крајевима бити јак до олујни, док ће у понедјељак ујутро и од средине дана ослабити у свим предјелима.

Очекују се удари од 40 до 70 километара на час, у вишим локалитетима у Херцеговини мјестимично и изнад 80 километара, док се слабији вјетар очекује уз ријеку Саву.

Из Републичке управе Цивилне заштите истичу да у контакту са локалним надлежним службама прате ситуацију.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 58m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 33m
    0