Уприличен пријем за 71 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)

02.10.2023. 09:45
0
ИЗВОР: katera.news

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је, поводом почетка академске године, уприличен пријем за 71 бруцоша.

Продекан за наставу на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале истакао је да ће се настава за бруцоше одвијати у три студијска програма, Аутоматика и електроника, Електроенергетика, Рачунаство и информатика.

Слика

Фото: katera.news

- Највише интересовања је за смјер Рачунарство и информатика. Сваке године повећамо број уписаних студентима који су препознали да је потражња за дипломираним инжењерима све већа – рекао је Лале, истичући да области електротехнике носе развој цјелокупног друштва.

Он је навео да су студенти, али и њихови родитељи, препознали квалитет рада професора, због чега се, из године у годину, повећава број уписаних студената.

Слика

Фото: katera.news

Бруцош Магдалена Зарић из Требиња рекла је да је одлуку да упише Електротехнички факултет, смјер Електроенергетике, донијела јер има склоности ка природним наукама, али и због тога што је то перспективно занимање које ће јој омогућити лако запослење.

Коментари 0
Повезане вијести
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    19h 35m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    20h 19m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    9h 55m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    13h 59m
    0
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    20h 3m
    3