Upriličen prijem za 71 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)

02.10.2023. 09:45
0
IZVOR: katera.news

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je, povodom početka akademske godine, upriličen prijem za 71 brucoša.

Prodekan za nastavu na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lale istakao je da će se nastava za brucoše odvijati u tri studijska programa, Automatika i elektronika, Elektroenergetika, Računastvo i informatika.

Slika

Foto: katera.news

- Najviše interesovanja je za smjer Računarstvo i informatika. Svake godine povećamo broj upisanih studentima koji su prepoznali da je potražnja za diplomiranim inženjerima sve veća – rekao je Lale, ističući da oblasti elektrotehnike nose razvoj cjelokupnog društva.

On je naveo da su studenti, ali i njihovi roditelji, prepoznali kvalitet rada profesora, zbog čega se, iz godine u godinu, povećava broj upisanih studenata.

Slika

Foto: katera.news

Brucoš Magdalena Zarić iz Trebinja rekla je da je odluku da upiše Elektrotehnički fakultet, smjer Elektroenergetike, donijela jer ima sklonosti ka prirodnim naukama, ali i zbog toga što je to perspektivno zanimanje koje će joj omogućiti lako zaposlenje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 26m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 36m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 28m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 27m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 21m
    0