Урош Гутић и Сара Томић побједници "Уличне трке кроз Фочу"

20.05.2022. 21:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Невесињац Урош Гутић, који наступа за Атлетски клуб "Борац" из Бањалуке, и Требињка Сара Томић из Атлетског клуба "Требиње" побједници су "Уличне трке кроз Фочу", традиционалне спортске манифестације која је први пут одржана као званично такмичење атлетских савеза Републике Српске и БиХ.

Гутић, који је актуелни шампион БиХ на 5.000 метара, стазу дугу 3.000 метара, централним градским улицама и преко два дринска моста, истрчао је за округло девет минута.

- Учествујем на великом броју уличних трка у БиХ и региону, трчим на 3.000, 5.000 и 10.000 метара. Одушевљен сам атмосфером у Фочи, овај циљни правац био је пун публике, дигне адреналин, феноменално. Одлична конкуренција, били су ту Емир Хастор, првак БиХ у маратону, Белмин Мркановић, јуниорски првак Балкана на 3.000 метара, а мени је данас био бољи дан - рекао је Гутић након трке.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији, са три секунде заостатка за Гутићем, освојио је Белмин Мркановић из Добоја Исток, а треће познати маратонац Емир Хастор из Горажда.

- Први пут сам у Фочи, прелијеп град, много ми је драго што сам учествовао, публика је изашла у великом броју. Организација је била на веома високом нивоу и може се поредити са другим тркама у региону - рекао је Мркановић, који је троструки првак Балкана на 3.000 метара са препрекама, осми у Европи, а 12. у свијету у конкурецији млађих јуниора.

Организацију "Уличне трке кроз Фочу" похвалила је и побједница у женској конкуренцији Сара Томић.

- Прелијепа атмосфера. Иначе не трчим ове дуже стазе, а радо ћу доћи и идуће године - рекла је Томићева.

Друга је кроз циљ прошла Анастасија Вишт из Добоја, а трећа Дијана Терзић из Невесиња.

Осим прва три мјеста, новчане награде добили су освајачи четвртог и петог мјеста.

Код мушкараца то су Заим Шуман из Горажда и Александар Ивановић из Фоче, а код дјевојака домаће такмичарке Анђела Пљеваљчић и Катарина Тупеша.

Прије главне, одржано је 15 трка за млађе узрасте, од предшколаца до средњошколаца, а уз Фочаке одлични су били и млади таленти из Требиња и Горажда.

Представник атлетских савеза Републике Српске и БиХ и тренер Атлетског клуба "Требиње" Драган Томић каже да ће у савезе пренијети веома лијепе утиске.

- Нисам очекивао овако добру организацију клуба у Фочи који се активирао послије дуже времена. Дигли су ово такмичење на већи ниво, савези су то препознали и надам се да ће наредне године бити још већи број такмичара - рекао је Томић.

Предсједник фочанског Атлетског клуба "Сутјеска" Жарко Тодовић каже да им је било част да угосте шампионе и репрезентативце БиХ.

- Уживали су са нама, презадовољни смо. У млађим категоријама имали смо прилику да угостимо дјецу из Требиња, Сарајева, Горажда, Гацка, било је доста наше дјеце из Фоче. Било је лијепо гледати надметање, могла су да се препознају дјеца која редовно тренирају, њихове лијепе завршнице трка. Види се да има доста талената и моћемо рећи да се атлетика враћа на велика врата и да дише пуним плућима - рекао је Тодовић.

Орагнизатори "Уличне трке кроз Фочу" били су Атлетски клуб "Сутјеска" и општински Спортски савез под покровитељством општине Фоча.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Палама и Фочи Прекид електричне енергије у Палама и Фочи
Сјећање на стравично страдање јабучких Срба: 32 године тишине и туге Сјећање на стравично страдање јабучких Срба: 32 године тишине и туге
Парастос страдалим Јабучанима у уторак Парастос страдалим Јабучанима у уторак
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 24m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 23m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 59m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 20m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 3m
    9