Уручени кључеви 23 стана за расељена и избјегла лица са подручја општине Источно Ново Сарајево

22.08.2023. 15:40
0
ИЗВОР: srna.rs/katera.news

У Источном Новом Сарајеву данас су уручени кључеви станова за 23 породице из категорије расељених лица и повратника са подручја ове општине.

Новоизграђена зграда је намијењена за трајно стамбено збрињавање расељених лица и повратника, изграђена је у оквиру пројекта “Цеб 2”, у Улици ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића 60.

Вишепородични објекат изграђен је у оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења, а укупна вриједност радова износи 1,8 милиона КМ са опремањем.

Слика

Фото: srna.rs

Свечаном уручењу кључева присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су данашњој додјелом кључева у Источном Новом Сарајеву избјегли људи, који су годинама чекали кров над главом, коначно ријешили питање смјештаја.

Додик је напоменуо да су данас подијељена 23 кључа за станове, а прије неколико дана у згради у сусједству 15 кључева, појаснивши да је дио програма предвиђа још 196 станова широм Реублике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изразила је данас у Источном Новом Сарајеву захвалност за стрпљење породицама расељених лица и повратника које су добиле кључеве 23 стана, као и институцијама Српске за активно учешће у пројектима рјешавања животних питања грађана.

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш најавио је данас да би наредне године требало да буде изграђено још 600 стамбених јединица на простору Републике Српске за породице из реда расељених лица и повратника.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић изјавио је данас да је све спремно за покретање пројекта "ЦЕБ три" изградње нових стамбених објеката за лица која се налазе у колективним центрима и алтернативном смјештају.

- Показало се да је изградња зграда боље рјешење од прављења кућа за породице у стању социјалне помоћи. Власници ових станова су општине и градови, које ће послије, када корисници више не буду живјели у њима, моћи бити дати на кориштење неким дефицитарним кадровима - навео је Хуртић, додајући да ће за покретање пројекта "ЦЕБ три" тражити додатна средства из Регионалног стамбеног програма.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 34m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 15m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 46m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 48m
    0