Ускоро крст на брду Камиља изнад Лепосавића

17.09.2019. 18:05
0
ИЗВОР: Срна

На брду Камиља, изнад Лепосавића, до краја године биће подигнут крст висине 30 метара, поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве и 1.000 година постојања Епархије рашко-призренске, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Он је рекао да црквена општина Лепосавић и Епархија рашко-призренска планирају да поставе православни крст од прохрома, који би био највиши на Косову и Метохији.

-Крст би требало да буде постављен до краја године, у зависности од пристиглих средстава. Крст је највећи симбол православне вијере под којим су Срби у бурној прошлости извојевали многе побједе. Наши преци су у много тежим временима изградили наше највеће светиње-, каже Арлов.

Он је додао да ће крст бити постављен у сарадњи са Одбором за помоћ Србима на Косову и Метохији и уз благослов Његовог преосвештенства епископа рашко-призренског Теодосија.

Арлов је позвао све људе у Републици Српској да помогну подизање овог светог знамења и на жиро рачун Одбора 555-10000341964-45 уплате новац.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 50m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 5m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 23m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 15m
    0