Uskoro krst na brdu Kamilja iznad Leposavića

17.09.2019. 18:05
0
IZVOR: Srna

Na brdu Kamilja, iznad Leposavića, do kraja godine biće podignut krst visine 30 metara, povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 1.000 godina postojanja Eparhije raško-prizrenske, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

On je rekao da crkvena opština Leposavić i Eparhija raško-prizrenska planiraju da postave pravoslavni krst od prohroma, koji bi bio najviši na Kosovu i Metohiji.

-Krst bi trebalo da bude postavljen do kraja godine, u zavisnosti od pristiglih sredstava. Krst je najveći simbol pravoslavne vijere pod kojim su Srbi u burnoj prošlosti izvojevali mnoge pobjede. Naši preci su u mnogo težim vremenima izgradili naše najveće svetinje-, kaže Arlov.

On je dodao da će krst biti postavljen u saradnji sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog Teodosija.

Arlov je pozvao sve ljude u Republici Srpskoj da pomognu podizanje ovog svetog znamenja i na žiro račun Odbora 555-10000341964-45 uplate novac.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    21h 19m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 54m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 53m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3h 20m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 12m
    0