Ускоро нова испорука еколошких дрвених кућица за Турску

28.08.2019. 09:16
0
ИЗВОР: Срна

Фирма -Хамдо груп- на Сокоцу у септембру ће завршити и отпремити још три дрвене куће за купца у Турској, према извозном програму започетом у јануару, рекли су Срни у овом предузећу.

Извршни директор за производњу Петко Вукојичић каже да су у овој фабрици, у дијелу закупљеног прерађивачког круга -Нове Романије- убрзали производњу и недавно увели другу смјену на изградњи дрвених кућа за љетовалиште Терме у Турској, те да је у првој фази договорена испорука 36 кућа. 

Он је навео да у погону примарне прераде дрвета -Хамдо груп- тренутно не врше прорез због недовољне количине трупаца, те за своје потребе набављају резану грађу од дрвопрерађивачких капацитета у окружењу и акценат стављају на финалну производњу. 

- За тржиште Турске треба да направимо још три куће у септембру, према раније договореном извозном програму, које су привукле пажњу купаца и у другим земљама јер се граде од природних материјала уз савремене програме опремања - , рекао је Вукојичић.

Он је навео да су до сада направљене и потпуно опремљене три еколошке куће од дрвета које су радници ове фирме монтирали у једном од турских љетовалишта. 

Према његовим ријечима, у изградњи ових кућа за турско тржиште дрво је заступљено 90 одсто, а осталих 10 одсто су стакло, окови и кров. 

Он је додао да је ријеч о јединственом производном програму у БиХ према коме се у погонима исте фирме производе и уграђују подови, кухињски и собни намјештај, што ову кућу чини еколошки погодном и интересантном за купце. 

Фирма -Хамдо груп- закупила је дио производног круга ранијег дрвоперађивачког предузећа -Нова Романија- на Сокоцу средином 2017. године, измирила заостале обавезе, инвестирала у нову опрему више од 1.000.000 КМ и почетком прошле године почела производњу. 

У фирми, која је основана прије 25 година, запослено је више од 100 радника. 

Компанија -Хамдо груп- је пословала у Турској, Катару и Саудијској Арабији са бројним фабрикама металне индустрије са око 1.500 радника.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 18m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 0m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 33m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 7m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 52m
    3