Успјех доктора - истовремено урадили операцију главе и царски рез породиљи

11.03.2020. 20:42
0
ИЗВОР: ATV

Доктори Универзитетског клиничког центра Републике Српске урадили су још једну врло сложену, тешку, али успјешну операцију.

У исто вријеме породиљи су радили царски рез и операцију на мозгу. Кажу, у обзир је дошла само једна опција – спасити оба живота. Тај циљ су и остварили. 

- Тим љекара је породио, а неурохируршка екипа уз изузетну помоћ анестезиолошког тима је извршила успјешну операцију зауздавања те звијери која се зове анеуризма - рекао је Милоје Јоксимовић, неурохирург. 

- Ове операције су ријетке и у гинекологији и у акушерству, да у истом акту радите два оперативна захвата која су високог ризика. Ми смо на основу феноменалне дијагностике која је урађена на нашем Заводу за радиологију поставили дијагнозу и заједно са колегама са неурохирургије и доктором Јоксимовићем одлучили да у истом акту урадимо оперативни захват - истакао је Саша Савић, гинеколог на УКЦ-у. 

Овакве операције су изазов за читав свијет, за сваку здравствену установу, кажу медицинари. На овом случају радило их је чак 20. Послали су поруку да је ово успјех сваког од њих, јер ко ради сам – не ради ништа. 

- Мислим да је битно да разумијете да се не ради о тривијалном случају, да се ради о врло комплексном проблему који би задао бриге највећим свјетским клиникама и да смо ми успјели да спасимо та два живота - нагласио је Саша Вујиновић, начелник Завода за клиничку радиологију. 

- Постоператицно лијечење је такође настављено у јединици интензивног лијечења. Пацијенткиња је неколико дана била у индукованој коми и након тога смо ишли у постепено буђење и опоравак пацијенткиње - истакао је Родољуб Поповић, анестезиолог. 

Породица Шуман богатија је за још једног члана, малог Богдана, с поносом каже отац Душко. Прича да у свих 9 мјесеци трудноће његове жене ништа није указивало на компликацију која је услиједила.

- Нормално је све било прије порода, чак је имала добре налазе кад смо били код докторице, али навече се то погоршало све из чиста мира, што би рекао народ... - рекао је Душко Шуман. 

Представници Фондације "Дјеца нам се рађала" уручили су мами и беби донацију у вриједности од 2 хиљаде марака. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО) Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО)
Породиља преминула два дана послије царског реза Породиља преминула два дана послије царског реза
Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 33m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 5m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 43m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 15m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 48m
    0