Усвојен Нацрт буџета за наредну годину и Ребаланс овогодишњег буџета у Источној Илиџи

18.12.2023. 18:12
2
ИЗВОР: katera.news

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа усвојили су данас Нацрт буџета за наредну годину, који заједно са краткорочним и дугорочним кредитним задужењем од око 1.900.000 КМ, износи 17.000.000 КМ, као и Ребаланс овогодишњег буџета у износу од  13.000 КМ.

Краткорочно кредитно задужење износи 400.000, док је дугорочно кредитно задужење милион и по КМ.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић навео је да у се у Нацрту буџета за наредну годину налази око 7.000.000 КМ за капиталне инвестиције, од чега је милион и по обезбјеђено из кредитни задужења.

Како истиче, капитални пројекти који нису могли бити реализовани у овај години, релизоваће се у наредној, а одборници ће до донешења одлуке о Приједогу буџета за 2024. годину, моћи уложити амандмане на Нацрт буџета.

Један од капиталних пројеката је и Градска галерија, мултифункционални простор, површине 402 метра квадртна, који ће се налазити на Шеталишту „Др Миодраг Лазић“ у овој локалној заједници.

-  Након куповине и опремања Градске галерије, имаћемо мултифункционални простор у којем ћемо моћи одржавати културне манифестације – промоције књига, изложбе, књижевне сусрете – навео је он, додајући да се кроз стратегију развоја општине јавила потреба за оваквим простором.

Божовић је навео да се у Нацрту буџета за наредну годину налази и износ од 300.000 КМ, од укупно 400.000 КМ, које су намијењене на опремање парохијског дома код Цркве Светог Василија Острошког на Вељинима.

Према његовим ријечима, Општинска управа је завршила и пројекат за израду зграде администрације ове општине и тренутно се рјешавају имовинско-правни односи.

Поред разрјешења и именовања в.д. директора јавних установа и чланова надзорних одбора, одборници су гласали и за тачке које се тичу Извјештаја о раду Црвеног крста општине Источна Илиџа која је, према Божовићевим ријечима, једна од најважних невладиних организације на подручју ове локалне заједнице.

Потврђена су именовања старих в.д. директора јавних установа, па је Милош Елчић остао в.д. директор ЈУ „Спортско рекреативног центра“ Источна Илиџа, а Божидар Новаковић в.д. директора ЈУ „Центар за за културу и информисање“ Источна Илиџа.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Владимир Ћосовић рекао је да су одборници ове странке бити против Нацрта буџета за наредну годину, као и за Ребаланс овогодишњег буџета.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Tihi 28.02.2024. 08:29
    Šta je sa obecanom kanalizacionom mrezom, aerodromska ulica i šire?
  • Generic placeholder image
    Privatnici 18.12.2023. 23:15
    Oće li biti posticaja za nas male privrednike
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“ Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 6m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 1m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 49m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 55m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 23m
    0