Усвојен Нацрт стратегије развоја општине Источна Илиџа 2021-2030

29.04.2021. 13:26
0
ИЗВОР: Катера

Одборници у Скупштини општине Источна Илиџа усвојили су на данашњој сједници низ тачака, међу којима је централно мјесто заузела тачка која се односи на Нацрт стратегије развоја општине Источна Илиџа за период од 2021. до 2030. године.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима да ће у наредном периоду бити одржане јавне расправе на ову тему, тако да ће се пред одборницима убрзо наћи и Приједлог стратегије развоја општине Источна Илиџа.

- Тиме ће јасно бити дефинисана стратегије развоја и правци у којима општина Источна Илиџа треба да се креће, прије свега када су у питању привредна кретања и даљи друштвени и привредни развој општине Источна Илиџа - рекао је Божовић.

На данашњој сједници одборници су усвојили и одлуку о додјели награда и признања поводом обиљежавања Дана и крсне славе општине Источна Илиџа Светог Георгија - Ђурђевдана.

- Овом приликом, на приједлог одређене групе грађана, становника Источне Илиџе, награде ће бити додијељене двјема установама, односно њиховим радницима, свима онима који су у претходном периоду, за вријеме пандемије вируса корона, уложили надљудске напоре како би заштитили здравље наших становника, а то се односи на Дом здравља "Источно Сарајево" и Болницу "Србија" - рекао је Божовић.

Ова награда се односи на све медицинске и немедицинске раднике обје здравствене установе, гдје се лијече грађани Источне Илиџе и других општина.

- Трећу плакету уручићемо Удружењу ветерана пензионисаних припадника Војске Републике Србије из Ниша, због доприноса који су дали нашим становницима, када је у питању вакцинација и због одличне сарадње наше борачке организације са овим удружењем, као и због пруженог гостопримства за наше суграђане који су посјетили Ниш - рекао је Божовић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић честитао је свим становницима ове општине, града Источно Сарајево и Републике Српске предстојећи Васкрс традиционалним поздравом: Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе! 

Такође, начелник Божовић становницима Источне Илиџе је честитао и Дан и крсну славу општине Ђурђевдан, као и оним породицама које прослављају своју крсну славу, да је дочекају у здрављу, весељу и радости.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО) Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    19h 41m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    15h 38m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    21h 45m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    18h 59m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    17h 57m
    0