Усвојен Приједлог закона о буџету у првом читању

21.07.2020. 15:59
0
ИЗВОР: СРНА

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је на хитној сједници, у првом читању, усвојио Приједлог закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2020. годину, у укупном износу од око 1,8 милијарди КМ.

Од 14 присутних делегата на четвртој хитној сједници, за Приједлог закона је гласало 13 делегата, док је Младен Босић /СДС/ био уздржан.

Сједници оправдано не присуствује замјеник предсједавајућег Дома народа Драган Човић /ХДЗ/.

Предсједавајући Комисије за финансије и буџет Дома народа Душанка Мајкић изразила је задовољство чињеницом да је Комисија једногласно подржала принципе овог закона.

Према њеним ријечима, кашњење доношења овогодишњег буџета од свих парламентараца тражи додатну одговорност, посебно у свјетлу одржавања наредних локалних избора и актуелне ситуације и увези са епидемијом вируса корона у БиХ.

Делегат Денис Бећировић /СДП/ изнио је низ примједби на рачун Приједлога буџета за који сматра да није развојни и да је рестриктиван према областима безбједности, одбране, повратка.

Шеф Клуба делегата бошњачког народа Асим Сарајлић /СДА/ позвао је делегате да се врате на дискусију о овој теми у складу са Пословником.

Делегат Младен Босић /СДС/ најавио је да неће гласати за буџет ради „поштивањa закључака Народне скупштине Републике Српске“.

Он сматра да политичари у БиХ у први план стављају властите, а не друштвене интересе што је „показао и процес креирања и усвајања овогодишњег буџета институција БиХ“.

Предсједавајући Дома народа Никола Шпирић најавио је да ће амандманска фаза у доношењу Приједлога закона о буџету институција БиХ за 2020. годину бити одржана након двочасовне паузе.

Према његовим ријечима, 5. хитна сједница требало би да почне у 15.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 35m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 34m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 1m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 53m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    8h 51m
    1