Usvojen Prijedlog zakona o budžetu u prvom čitanju

21.07.2020. 15:59
0
IZVOR: SRNA

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je na hitnoj sjednici, u prvom čitanju, usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, u ukupnom iznosu od oko 1,8 milijardi KM.

Od 14 prisutnih delegata na četvrtoj hitnoj sjednici, za Prijedlog zakona je glasalo 13 delegata, dok je Mladen Bosić /SDS/ bio uzdržan.

Sjednici opravdano ne prisustvuje zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović /HDZ/.

Predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Doma naroda Dušanka Majkić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Komisija jednoglasno podržala principe ovog zakona.

Prema njenim riječima, kašnjenje donošenja ovogodišnjeg budžeta od svih parlamentaraca traži dodatnu odgovornost, posebno u svjetlu održavanja narednih lokalnih izbora i aktuelne situacije i uvezi sa epidemijom virusa korona u BiH.

Delegat Denis Bećirović /SDP/ iznio je niz primjedbi na račun Prijedloga budžeta za koji smatra da nije razvojni i da je restriktivan prema oblastima bezbjednosti, odbrane, povratka.

Šef Kluba delegata bošnjačkog naroda Asim Sarajlić /SDA/ pozvao je delegate da se vrate na diskusiju o ovoj temi u skladu sa Poslovnikom.

Delegat Mladen Bosić /SDS/ najavio je da neće glasati za budžet radi „poštivanja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske“.

On smatra da političari u BiH u prvi plan stavljaju vlastite, a ne društvene interese što je „pokazao i proces kreiranja i usvajanja ovogodišnjeg budžeta institucija BiH“.

Predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić najavio je da će amandmanska faza u donošenju Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH za 2020. godinu biti održana nakon dvočasovne pauze.

Prema njegovim riječima, 5. hitna sjednica trebalo bi da počne u 15.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
Identifikovani žena i dijete pronađeni u koritu Miljacke Identifikovani žena i dijete pronađeni u koritu Miljacke
Tijela žene i djeteta pronađena u koritu rijeke Miljacke Tijela žene i djeteta pronađena u koritu rijeke Miljacke
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    12h 9m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    9h 38m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    8h 56m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    3h 52m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    8h 20m
    0