Усвојени Извјештаји о раду начелника и о извршењу буџета за 2021.

23.05.2022. 13:51
0
ИЗВОР: srna.rs

Скупштина општине /СО/ Источно Ново Сарајево усвојила је данас извјештаје о раду начелника општине, као и извјештај о извршењу буџета за прошлу годину са оствареним суфицитом од 1.370.000 КМ.

- То је фантастичан резултат и остварили смо приход у свим оним додатним ставкама које смо и планирали. Поред ребаланса буџета и његовог повећања у прошлој години успјели смо то све да остваримо - истакао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Катић је рекао новинарима да је извјештај о његовом раду био свеобухватан и да је наведено све шта је урађено у протеклој години.

Када је ријеч о извршењу буџета за прошлу годину, Катић је навео да је извршен у износу од 15.323.979 КМ, те да је остварен суфицит од 1.370.000 КМ плус 700.000 КМ покрића дефицита из претходних година.

Он је истакао да је ово година инвестиција у општини и да ће више од 30 милиона КМ јавних инвестиција бити инвестирано у инфраструктурне објекте и сигурно да ће се наћи гдје ће средства из суфицита бити утрошена.

Приликом гласања о извјештају о извршењу буџета за прошлу годину опозиција је била уздржана.

Шеф Клуба одборника СДС-а у СО Источно Ново Сарајево Натко Суџука рекао је да су били уздржани, али да нису били против извјештаја о извршењу буџета за прошлу годину, те су одређене ставке похвалили, а на одређене указали да нису добре и дали приједлог како да се побољшају.

Он је додао да су извјештаји о раду начелника и о извршењу буџета за прошлу годину блиске тачке, а неке од замјерки су што у материјалима нису довољно појашњене неке ставке, те да су конкретније одговоре добили на сједници.

Суџука је рекао да су имали и одређене иницијативе као што је да у Дечанској улици, у којој су честе саобраћајне незгоде, евентуално буду постављене камере за контролу брзине возила и лежећи полицајци, да би се повећала безбједност и пјешака и учесника у саобраћају.

Суџука је затражио и да се на неки начин искаже подршка новинарима из реда српског народа који су запослени на јавном сервису БХРТ-а - Пејки Медић и Јелени Радојевић Капор, које живе у овој општини.

На сједници су усвојени и извјештаји о пословању за прошлу годину установа чији је оснивач општина, као и програми о раду за ову годину.

За вршиоца дужности директора Центра за социјални рад именован је Миран Мацановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 38m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    23h 0m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    20h 8m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    23h 14m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    19h 22m
    0