Usvojeni Izvještaji o radu načelnika i o izvršenju budžeta za 2021.

23.05.2022. 13:51
0
IZVOR: srna.rs

Skupština opštine /SO/ Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas izvještaje o radu načelnika opštine, kao i izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu sa ostvarenim suficitom od 1.370.000 KM.

- To je fantastičan rezultat i ostvarili smo prihod u svim onim dodatnim stavkama koje smo i planirali. Pored rebalansa budžeta i njegovog povećanja u prošloj godini uspjeli smo to sve da ostvarimo - istakao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Katić je rekao novinarima da je izvještaj o njegovom radu bio sveobuhvatan i da je navedeno sve šta je urađeno u protekloj godini.

Kada je riječ o izvršenju budžeta za prošlu godinu, Katić je naveo da je izvršen u iznosu od 15.323.979 KM, te da je ostvaren suficit od 1.370.000 KM plus 700.000 KM pokrića deficita iz prethodnih godina.

On je istakao da je ovo godina investicija u opštini i da će više od 30 miliona KM javnih investicija biti investirano u infrastrukturne objekte i sigurno da će se naći gdje će sredstva iz suficita biti utrošena.

Prilikom glasanja o izvještaju o izvršenju budžeta za prošlu godinu opozicija je bila uzdržana.

Šef Kluba odbornika SDS-a u SO Istočno Novo Sarajevo Natko Sudžuka rekao je da su bili uzdržani, ali da nisu bili protiv izvještaja o izvršenju budžeta za prošlu godinu, te su određene stavke pohvalili, a na određene ukazali da nisu dobre i dali prijedlog kako da se poboljšaju.

On je dodao da su izvještaji o radu načelnika i o izvršenju budžeta za prošlu godinu bliske tačke, a neke od zamjerki su što u materijalima nisu dovoljno pojašnjene neke stavke, te da su konkretnije odgovore dobili na sjednici.

Sudžuka je rekao da su imali i određene inicijative kao što je da u Dečanskoj ulici, u kojoj su česte saobraćajne nezgode, eventualno budu postavljene kamere za kontrolu brzine vozila i ležeći policajci, da bi se povećala bezbjednost i pješaka i učesnika u saobraćaju.

Sudžuka je zatražio i da se na neki način iskaže podrška novinarima iz reda srpskog naroda koji su zaposleni na javnom servisu BHRT-a - Pejki Medić i Jeleni Radojević Kapor, koje žive u ovoj opštini.

Na sjednici su usvojeni i izvještaji o poslovanju za prošlu godinu ustanova čiji je osnivač opština, kao i programi o radu za ovu godinu.

Za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad imenovan je Miran Macanović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO) Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    6h 6m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    4h 2m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    18h 42m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    3h 20m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    16h 56m
    0