Уводи се правило ВТП за све смјештајне јединице у Кантону Сарајево

24.01.2022. 18:12
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Кантона Сарајево продужила је данас важење закључка са наредбама и препорукама у борби против пандемије ковид 19, а уведено је правило ВТП /вакцинисан/тестиран/преболио/ у свим хотелима, хостелима и осталим смјештајним капацитетима на подручју Кантона.

- Сви посјетиоци/гости приликом пријема у објекат морају предочити једну од ВТП потврда. Уколико не посједују ниједну од тих потврда, дужност је да им се у наведеним објектима обезбиједи брзо антигенског тестирање - саопштено је из Владе Кантона Сарајево.

Кантонална Влада је потврдила и одлуку Кризног штаба Министарства здравства Кантона Сарајево о увођењу ВТП правила у свим затвореним објектима на скијалиштима Бјелашнице и Игмана, а у складу са важећим наредбама федералног Министарства здравства.

На приједлог Кризног штаба Министарства здравства, Влада Кантона Сарајево продужила је данас важење закључка са наредбама и препорукама од 6. јануара, а из Владе наводе да закључак са новим мјерама ступа на снагу данас.

Препоручује се и вакцинација трећом, бустер дозом старијих лица и његоватеља у социјалним установама за збрињавање старијих, популације старије од 60 године и особа са удруженим коморбидитетима.

Кантонална Влада донијела је и нови закључак, којим је наложено да се у јавним установама Завод за заштиту здравља запослених Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, Завод за здравствену заштиту студената Универзитета у Сарајеву и кантонални Завод за медицину рада одмах отворе ковид амбуланте.

Менаџментима болничких установа наложено је да организују цјелодневно јављање на телефонске позиве, као и давање информација о здравственом стању хоспитализованих пацијената њиховим сродницима. 

Коментари 0
Повезане вијести
Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ
У току евакуација гостију хотела због квара на бензинској пумпи У току евакуација гостију хотела због квара на бензинској пумпи
Кристијано Роналдо усрећио особље хотела Зеница Кристијано Роналдо усрећио особље хотела Зеница
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    4h 17m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    22h 0m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    16h 17m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    23h 15m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 51m
    0