Уз само три ствари једите шта хоћете и будите фит

10.06.2020. 21:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Можда нисте од оних људи који због генетике могу да се извуку и да једу све и свашта, али постоји и за вас рјешење, и то у виду три једноставне ствари које вам дозвољавају да једете шта хоћете и будете фит.

То су прецизне стратегије којима су се многи борили против своје "лоше" генетике, и то тако што су јели своје омиљене укусе, слане или слатке и које год пожеле.

Било да сте склони дебљању или не, метаболизам успорава како старите - то је научна чињеница. Ако сте спремни, можете да радите против тога.

Основне навике

Већина се занесе бринући о великим стратегијама иако нису савладали чак ни основне.

Кратки, интензивни или кардио тренинзи, глутен или без глутена - ове одлуке потенцијално могу да вам помогну у остваривању циљева. Али ово ништа не значи док не савладате основе.

За почетак, пратите три једноставне ствари које вам дозвољавају да једете шта хоћете и будете фит, па можете прећи и на напредни ниво ако желите.

Основне навике треба савладати на почетку.

У прве три спадају сљедеће:

  • пијте воду,
  • једите поврће,
  • наспавајте се.

Воде пијте по препорукама у односу на вашу тежину, поврћа једите пет до седам порција дневно, а спавајте конзистентно седам-осам сати. Ако не стижете, шест сати је свакако минимум.

Досљедност

Да бисте осјетили бенефите три једноставне ствари које вам дозвољавају да једете шта хоћете и будете фит, важно је да будете досљедни. До резултата ћете прије стићи уз скроман план који можете савршено да пратите него уз савршен који можете да пратите помало.

Ако не можете да пратите план, нећете доћи до резултата. Зато је сјајно правило 80/20: радите ствари које знате да треба да радите 80 одсто времена, па се размазите преосталих 20 одсто.

Некад је то лакши тренинг, некад испробавање новог слаткиша или још једна кугла сладоледа - шта год пожелите. Захваљујући овој идеји, три једноставне ствари које вам дозвољавају да једете шта хоћете и будете фит још су лакше за праћење.

"Мршава маса"

Ако желите да се ослободите масноћа, добијете мишиће, убрзате метаболизам, а све то док једете омиљену храну - изградите такозвану мршаву масу. Потребни су вам само прави тренинг и исхрана.

За тренинг је савјет да се постепено подиже све већа тежина тегова, а за исхрану да у њу и даље укључујете све намирнице и укусе.

Три једноставне ствари које вам дозвољавају да једете шта хоћете и будете фит заиста су једноставне, али њихов значај је незамјенљив.

Коментари 0
Повезане вијести
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 46m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 41m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 29m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 35m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 3m
    0