Уз вакцину Спутњик V два мјесеца без алкохола

08.12.2020. 20:18
0
ИЗВОР: ФОНЕТ

Они који се одлуче да приме вакцину Спутњик V против вируса корона морају два мјесеца да се уздрже од алкохола, прије и послије имунизације, саопштила је данас шеф руске службе за заштиту потрошача и надзор Роспотребнадзор Ана Попова.

Инструкције Попове услиједиле су послије изјаве замјенице премијера Татјане Голикове да би грађани требало да избјегавају алкохол и имуносупресиве током 42 дана, јер се вакцина прима у двије дозе у размаку од 21 дан, преноси портал "Моscow Times".

Узимање алкохола мора да престане најмање двије недјеље прије имунизације, рекла је Попова, а они који приме прву дозу морају се уздржати од алкохола у наредна 42 дана.

Уколико желимо да останемо здрави и имамо јак имуни одговор и да се не пије алкохол, апеловала је она на своје суграђане, који су у свијету препознати као највећи конзументи алкохола у свијету, иако се од 2003. године биљежи значајан пад у потрошњи алкохола.

Попова је савјетовала грађане и да не пуше прије и послије вакцинације, јер дим дувана иритира плућа и смањује имуни одговор.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Санкционисано 55 возача због алкохола Санкционисано 55 возача због алкохола
У БиХ највише пију млади од 15 до 29 година У БиХ највише пију млади од 15 до 29 година
Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 7m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    5h 40m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 17m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    5h 46m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    5h 44m
    0