Узео 45 милиона и отишао

22.01.2024. 21:43
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Нове информације указују на то да у Саудијској Арабији ситуација није онаква какву су многи фудбалери очекивали када су љетос потписивали уносне уговоре. Испоставља се да исплате нису редовне, живот под строгим исламским законима није привлачан, а услови за тренирање и играње нису ни близу стандарда које су фудбалске звијезде навикле у европским лигама.

Резултат тога је да су неки, попут Џордана Хендерсона, већ одлучили да се врате у Европу, док се други, као што су Бензема и Фирмино, спремају за повратак. За неке попут Милинковића Савића, Европа недостаје, и с нестрпљењем очекују повратак.

Један од фудбалера који је већ прешао на сљедећи корак и остварио своје планове је аргентински везиста Евер Банега.

Некадашњи таленат аргентинског, јужноамеричког и свјетског фудбала вратио се у домовину након четири године проведене у Саудијској Арабији.

Банега је синоћ представљен у дресу Њулса Олд Бојса, за које је играо прије десет година. Поносно је преузео црно-црвену "десетку" и потписао двогодишњи уговор. Са својих 35 година, сада ће моћи да ужива у игрању за душу и навијаче, након што је претходно обезбиједио финансијску стабилност у Саудијској Арабији.

Банега је започео своју каријеру у Боки Јуниорс, гдје је постао свјетска сензација. Након успјешних година у Валенсији, Севиљи, и Интеру, прије четири године је изненадио многе одлуком да потпише за саудијски Ал Шабаб.

Током четворогодишњег уговора вриједног 44 милиона евра, Банега је био један од најбољих играча лиге, стекавши надимак "Краљ". Иако су Арапи жељели да га задрже, понудивши му повишицу, Банега је одлучио да каже "доста" и да закључи каријеру играјући за своје Њулсе у Аргентини.

Коментари 0
Повезане вијести
Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола
Језиво: Бившу дјевојка познатог фудбалера прегазили па вукли колима по граду Језиво: Бившу дјевојка познатог фудбалера прегазили па вукли колима по граду
Фудбалер убијен током утакмице Фудбалер убијен током утакмице
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 15m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 43m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 16m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 8m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 13m
    0