Узети брисеви на вирус корона од седам медицинских радника

11.05.2020. 11:21
0
ИЗВОР: Srna

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву јутрос су узети брисеви на вирус корона од седам медицинских радника који су били у контакту са зараженим пацијентом из Гацка, рекао је Срни вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је додао да се резултати тестова очекују сутра.

Он је подсјетио да је у Болницу "Србија" у Источном Сарајеву хоспитализован пацијент из Гацка који је позитиван на вирус корона, а седам медицинских радника који су бринули о овом пацијенту изоловано је и не долазе на посао.

Шешлија је додао да је у Болници "Србија" извршена дезинфекција одјељења на којем је лежао овај пацијент, те предузете све друге мјере у складу са протоколом.

Он је рекао да је пацијент који је позитиван на вирус корона жена средње животне доби, онколошки пацијент, која је у уторак, 5. маја, смјештена на Одјељење хематологије са знацима анемије, без повишене температуре и респираторних тегоба.

Шешлија је навео да се у Болници "Србија" тренутно налази само ова пацијенткиња позитивна на вирус корона, док је пацијент са Пала након два негативна теста на вирус корона отпуштен.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 32m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 16m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 1m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 0m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 6m
    0