Ванредни избори у четири општине на сјеверу Косова 18. децембра

15.11.2022. 08:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Омани расписала је за 18. децембар ванредне изборе за предсједнике четири општине на сјеверу - Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан.

Османијева је наредила Централној изборној комисији да предузме све неопходне радње за организовање и одржавање избора, саопштено је из кабинета предсједника самопроглашеног Косова.

Она је одлуку о расписивању ванредних избора у општинама на сјеверу Косова донијела послије јучерашњег састанка са представницима политичких субјеката са сјевера Косова којем су у име Срба присуствовали Ненад Рашић, предсједник Прогресивно демократске странке, те Александар Јаблановић у име Странке косовских Срба, који су са резервом прихавтили ову одлуку.

Јаблановић је рекао да су тражили да избори буду организовани уз консултације са Београдом, а Рашић је инсистирао на одгађању датума избора, као и примјене одлуке о пререгистарцији возила са српских на ознаке "РКС".

Градоначелници сјеверних косовских општина са већинских српским становништвом поднијели су оставке због одбијања Приштине да одгоди одлуку о пререгистарцији возила и неспровођења Бриселског споразума о формирању Заједнице српских општина.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо! Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!
Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    21h 5m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    23h 24m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    17h 44m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    14h 2m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    21h 55m
    0