Ватра захватила солитер у Београду, скоро 30 ватрогасаца гаси пожар

25.01.2022. 20:42
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Само срећа и брза интервенција ватрогасаца помогли су да пожар, који је плануо у солитеру на Новом Београду, се не прошири и не доведе до веће трагедије са смртним исходом.

Пожар је избио око 16 часова, на 16. спрату солитера у Париске комуне 61.

– Комадно-оперативни центар ватрогасне спасилачке бригаде Београд је у 16.09 примио дојаву да је дошло до пожара у солитеру у Париске комуне. На лице мјеста је упућено седам ватрогасних возила са 27 ватрогасаца који су и поред тешких услова у саобраћају стигли на лице мјеста за пет минута, затекли пожар на 16. спрату, на површини од 20 квадрата, у стану од 70 квадрата. Том приликом једна старија особа је спасена, без видљивих повреда – рекао је Милош Мајсторовић, командант Ватрогасно – спасилачке бригаде Београд.

Брзом интервенцијом ватрогасаца – спасилаца ватра је спречена да се разбукти и прошири по овој двадесетоспатници, а старац евакуише неповријеђен.

Иначе у овом стану живе отац и ћерка. Старији човјек је био сам у стану кад је избила ватра, а она је на на послу. Још увијек није познат узрок, а ватрогасци су, како јавља репортер Новости.

Гашење пожара је могло да буде отежано, јер у овом солитеру нема хидраната, али су срећом ватрогасци опремљени и за такве ситуације.

– Ватрогасци спасиоци се искључиво ослањају на нашу опрему, наша средства, ми развлачимо такозвану ватрогасну пругу, што је био случај о овога пута, до 16. спрата – објашњава командант Мајсторовић.

– Наравно да је потребно имати хидрантску мрежу у згради и свакој стамбеној јединици и на тај начин олакшати посао не само ватрогасцима, већ и станарима који су у близини и који могу да реагују на правио начин и да са тог хидранта уз помоћ опреме која је на њему да угасе почетни пожар.

Коментари 0
Повезане вијести
Младић избоден ножем у парку! Младић избоден ножем у парку!
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 25m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 35m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 7m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 26m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 29m
    0