Ватрогасци највише гасили шумске и пожаре ниског растиња

03.11.2022. 10:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Територијално ватрогасно-спасилачке јединице на подручју града Источно Сарајево за 10 мјесеци интервенисали су 352 пута, највише због шумских пожара и када је горјело ниско растиње.

У овој јединици су рекли Срни да су временске прилике ове године због веће количине падавина у љетном периоду погодовале заштити од пожара, али да је највише интервенисано на отвореном.

Било је и више интервенција на стамбеним, али и индустријским и пословним објектима, што су, како наводе ватрогасци, доста изазовније ситуације у којима су угрожени људски животи и материјална добра.

Ватрогасци су за десет мјесеци, између осталог, имали 118 пожара гдје је ватра захватила ниско растиње, 27 шумских пожара, 24 интервенције су биле на стамбеним, индустријским и пословним објектима, девет на помоћним објектима /штале, гараже/, осам пожара је избило на инсталацијама.

Незаобилазне су и техничке интервенције гдје су ватрогасци дали свој допринос, укључујући три лажне дојаве због којих су излазили на терен, 70 асистенција, двије поплаве, шест саобраћајних удеса.

- Све интервенције јединица је успјешно реализовала - наводе у овој јединици за Срну.

Припадници ове јединице су поред свакодневне интерне, теоретско-практичне и психофизичке обуке, прошли и одређене екстерне обуке у организацији Републичке управе цивилне заштите, обуке спасавања на води и слично. Њихов циљ је да постигну задовољаваљуће знања, вјештине и спремност да би могли да одговоре на све потенцијалне изазове.

Територијална ватрогасно-спасилачка јединица је посебна унутрашња организациона јединица Градске управе која врши заштиту људи и материјалних добара од пожара и других елементарних непогода на подручју града Источно Сарајево, односно свих општина у саставу града.

Јединица је организована у три ватрогасна одјељења у општинама Пале, Соколац, Источно Ново Сарајево и има испоставу у општини Трново.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут
Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама
Изгорјела сушара у Поткрајевима Изгорјела сушара у Поткрајевима
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 56m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 33m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    20h 21m
    0
  • Крађа у Палама
    2h 14m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    20h 5m
    0