Vatrogasci najviše gasili šumske i požare niskog rastinja

03.11.2022. 10:53
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice na području grada Istočno Sarajevo za 10 mjeseci intervenisali su 352 puta, najviše zbog šumskih požara i kada je gorjelo nisko rastinje.

U ovoj jedinici su rekli Srni da su vremenske prilike ove godine zbog veće količine padavina u ljetnom periodu pogodovale zaštiti od požara, ali da je najviše intervenisano na otvorenom.

Bilo je i više intervencija na stambenim, ali i industrijskim i poslovnim objektima, što su, kako navode vatrogasci, dosta izazovnije situacije u kojima su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra.

Vatrogasci su za deset mjeseci, između ostalog, imali 118 požara gdje je vatra zahvatila nisko rastinje, 27 šumskih požara, 24 intervencije su bile na stambenim, industrijskim i poslovnim objektima, devet na pomoćnim objektima /štale, garaže/, osam požara je izbilo na instalacijama.

Nezaobilazne su i tehničke intervencije gdje su vatrogasci dali svoj doprinos, uključujući tri lažne dojave zbog kojih su izlazili na teren, 70 asistencija, dvije poplave, šest saobraćajnih udesa.

- Sve intervencije jedinica je uspješno realizovala - navode u ovoj jedinici za Srnu.

Pripadnici ove jedinice su pored svakodnevne interne, teoretsko-praktične i psihofizičke obuke, prošli i određene eksterne obuke u organizaciji Republičke uprave civilne zaštite, obuke spasavanja na vodi i slično. Njihov cilj je da postignu zadovoljavaljuće znanja, vještine i spremnost da bi mogli da odgovore na sve potencijalne izazove.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica je posebna unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave koja vrši zaštitu ljudi i materijalnih dobara od požara i drugih elementarnih nepogoda na području grada Istočno Sarajevo, odnosno svih opština u sastavu grada.

Jedinica je organizovana u tri vatrogasna odjeljenja u opštinama Pale, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i ima ispostavu u opštini Trnovo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolački vatrogasci u protekla dva mjeseca intervenisali 41 put Sokolački vatrogasci u protekla dva mjeseca intervenisali 41 put
Požari u desetak gatačkih sela, vatra se približila kućama Požari u desetak gatačkih sela, vatra se približila kućama
Izgorjela sušara u Potkrajevima Izgorjela sušara u Potkrajevima
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    12h 6m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    12h 50m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    16h 55m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    16h 59m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    2h 26m
    0