Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града

15.01.2022. 10:41
1
ИЗВОР: Катера

Према подацима са сензора који се приказују на сајту "Air Quality Index" (AQI) у општини Пале данас је тренутно најзагађенији ваздух у односу на све друге градске општине Источног Сарајева.

Према подацима који се приказују и на нашем порталу, у Палама је тренутно индекс квалитета ваздуха 415 AQI , што представља статус "Опасно". 

Исти статус имају и општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, с тим да је у доњем дијелу града нешто блажа ситуација, те је индекс квалитета ваздуха измјерен на Шеталишту "Др Миодраг Лазић" 361 AQI, док је на Тргу Републике Србије 308 AQI.

Статус "Опасно" представља озбиљно погоршање симптома респираторних болести код осјетљивих група, укључујући старије особе и дјецу, те ефеката срчаних и плућних болести и повећање смртности код плућних и срчаних болесника. Озбиљан ризик ефеката респираторних болести код свакога.

Сви би требало да избјегавају икакве физичке активности на отвореном. Особе са плућним и срчаним болестима, дјеца и старији требају остати код куће и смањити све физичке активности.

На територији града Источно Сарајево једино је у општини Источни Стари Град, односно на Брусу, на Требевићу најповољнији квалитет ваздух, који ипак нема статус здравог ваздуха.

Квалитет ваздуха на Требевићу је тренутно близу границе преласка из "умјереног" у "нездрав за осјетљиве групе", са индексом од 93 AQI.

Више детаља о квалитету загађености ваздуха можете провјерити на линку ОВДЈЕ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dragan 16.01.2022. 00:03
    Kako nece biti zagadjen kada na izlazu iz Pala iz tunela lijevo iz kuce loze po cijeli dan gume i otpad iz auta, sjedista itd...
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 22m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 40m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 7m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 55m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 16m
    0