Ваздух данас најзагађенији у Палама

07.12.2022. 09:43
0
ИЗВОР: katera.news

Према подацима са сензора који се приказују на сајту Air Quality Index (AQI), измјереним у 9.30 часова, у општини Пале данас је тренутно најзагађенији ваздух у односу на све друге градске општине Источног Сарајева.

Према подацима који се приказују и на нашем порталу, у Паламе је тренутно индекс квалитета ваздуха 177 AQI , што представља статус „Нездраво“.

Исти статус имају и општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, с тим што је нешто блажа ситуација у овим дијеловима града, па у Источној Илиџи индекс квалитета ваздуха износи 168 АQИ, а у Источном Новом Сарајеву 156.

Статус „Нездраво“ представља погоршање симптома респираторних болести код осјетљивих група становништва укључујући старије особе и дјецу. Пораст погоршања симптома срчаних и плућних болести и урањене смртности код особа са плућним и срчаним болестима. Повећање респираторних сметњи код свакога.

На територији града Источно Сарајево у општини Источни Стари Град, односно на Брусу, на Требевићу најповољнији је квалитет ваздух, означен је као „умјерен“ и износи 93 AQI.

Више детаља о квалитету загађености ваздуха можете провјерити на линку ОВДЈЕ

Коментари 0
Повезане вијести
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    22h 53m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    18h 48m
    6
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    3h 29m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    15h 18m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    49m
    0