Vazduh danas najzagađeniji u Palama

07.12.2022. 09:43
0
IZVOR: katera.news

Prema podacima sa senzora koji se prikazuju na sajtu Air Quality Index (AQI), izmjerenim u 9.30 časova, u opštini Pale danas je trenutno najzagađeniji vazduh u odnosu na sve druge gradske opštine Istočnog Sarajeva.

Prema podacima koji se prikazuju i na našem portalu, u Palame je trenutno indeks kvaliteta vazduha 177 AQI , što predstavlja status „Nezdravo“.

Isti status imaju i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, s tim što je nešto blaža situacija u ovim dijelovima grada, pa u Istočnoj Ilidži indeks kvaliteta vazduha iznosi 168 AQI, a u Istočnom Novom Sarajevu 156.

Status „Nezdravo“ predstavlja pogoršanje simptoma respiratornih bolesti kod osjetljivih grupa stanovništva uključujući starije osobe i djecu. Porast pogoršanja simptoma srčanih i plućnih bolesti i uranjene smrtnosti kod osoba sa plućnim i srčanim bolestima. Povećanje respiratornih smetnji kod svakoga.

Na teritoriji grada Istočno Sarajevo u opštini Istočni Stari Grad, odnosno na Brusu, na Trebeviću najpovoljniji je kvalitet vazduh, označen je kao „umjeren“ i iznosi 93 AQI.

Više detalja o kvalitetu zagađenosti vazduha možete provjeriti na linku OVDJE

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 34m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 7m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 44m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 13m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 11m
    0