Ваздух јутрос најзагађенији у Источном Новом Сарајеву

04.01.2023. 10:31
0
ИЗВОР: katera.news

Према подацима са сензора који се приказују на сајту „Air Quality Index“ (AQI), измјереним у 10.30 часова, у општини Источно Ново Сарајево ваздух је најзагађенији у односу на све друге градске општине Источног Сарајева.

Према подацима који се приказују и на нашем порталу, у Источном Новом Сарајеву је тренутно индекс квалитета ваздуха 224 AQI , што представља статус „Веома нездраво“.

Исти статус имају и општине Источна Илиџа и Пале, па у Источној Илиџи индекс квалитета ваздуха износи 220 АQИ, док је у Палама нешто нижа вриједност - 204.

Статус „Веома нездраво“ представља значајно погоршање симптома респираторних болести код осјетљивих група становништва укључујући старије особе и дјецу, те значајно погоршање симптома срчаних и плућних болести и повећање смртности код особа са плућним и срчаним болестима. Овај статус значајно повећање респираторних сметњи код свакога.

На територији града Источно Сарајево у општини Источни Стари Град, односно на Брусу, на Требевићу најповољнији је квалитет ваздух, означен је као „добар“ и износи 34 AQI.

Више детаља о квалитету загађености ваздуха можете провјерити на овом линку

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 29m
    0
  • Крађа у Палама
    18h 47m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 14m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 2m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 23m
    0