Vazduh jutros najzagađeniji u Istočnom Novom Sarajevu

04.01.2023. 10:31
0
IZVOR: katera.news

Prema podacima sa senzora koji se prikazuju na sajtu „Air Quality Index“ (AQI), izmjerenim u 10.30 časova, u opštini Istočno Novo Sarajevo vazduh je najzagađeniji u odnosu na sve druge gradske opštine Istočnog Sarajeva.

Prema podacima koji se prikazuju i na našem portalu, u Istočnom Novom Sarajevu je trenutno indeks kvaliteta vazduha 224 AQI , što predstavlja status „Veoma nezdravo“.

Isti status imaju i opštine Istočna Ilidža i Pale, pa u Istočnoj Ilidži indeks kvaliteta vazduha iznosi 220 AQI, dok je u Palama nešto niža vrijednost - 204.

Status „Veoma nezdravo“ predstavlja značajno pogoršanje simptoma respiratornih bolesti kod osjetljivih grupa stanovništva uključujući starije osobe i djecu, te značajno pogoršanje simptoma srčanih i plućnih bolesti i povećanje smrtnosti kod osoba sa plućnim i srčanim bolestima. Ovaj status značajno povećanje respiratornih smetnji kod svakoga.

Na teritoriji grada Istočno Sarajevo u opštini Istočni Stari Grad, odnosno na Brusu, na Trebeviću najpovoljniji je kvalitet vazduh, označen je kao „dobar“ i iznosi 34 AQI.

Više detalja o kvalitetu zagađenosti vazduha možete provjeriti na ovom linku

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 37m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    9h 1m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    7h 16m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    23h 45m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    8h 55m
    0