Вече рекорда Николе Јокића

01.02.2021. 09:50
0
ИЗВОР: РТРС

Кошаркаши Денвера савладали су Јуту са 128:117, уз нову бриљантну партију Николе Јокића. Српски центар је меч завршио са 47 поена, чиме је изједначио рекорд каријере. Два рекорда је, ипак, успио да обори - по броју постигнутих поена у првој четвртини (22), као и у првом полувремену (33).

Денвер је у својој "Бол арени" дочекао најбољу екипу у лиги, а Нагетси су дошли до тријумфа захваљујући фантастичном нападу у првом полувремену, али и новој маестралној партији Николе Јокића.

Српски центар је већ у првој четвртини убацио 22 поена, до полувремена је стигао до 33, а оба достигнућа су његови рекорди каријере.

Николину добру партију испратили су и саиграчи, који су у првом полувремену шутирали тројке 15/17, па су Нагетси на великом одмору имали 25 поена предности (79:54).

Ипак, Јута је у трећој четвртини успјела да смањи предност Денвера на само минус осам, али су Нагетси поново пронашли шут за три поена и одбили напад Џезера.

До краја меча Јокић је успио да забиљежи 47 поена, чиме је изједначио рекорд каријере, уз то је додао 11 скокова и пет асистенција.

Репрезентативац Србије тако је и у 20. узастопној утакмици забиљежио дабл-дабл учинак.

У гостујућој екипи истакао се хрватски репрезентативац Бојан Богдановић са 29 постигнутих поена.

Јута је прекинула низ од 11 побједа у лиги, али и даље држи прво мјесто на Западу са 15 побједа и пет пораза, што је најбољи скор у читавој лиги.

Денвер је четврти на Западу са 12 побједа и осам пораза.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 23m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 19m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 4m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 3m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 15m
    0