Вечерас почиње Међународни фестивал гитаре „Гитар јунајтед фест“

31.10.2019. 08:45
0
ИЗВОР: СРНА

Међународни фестивал гитаре „Гитар јунајтед фест“, који ће свечано бити отворен вечерас у Источном Сарајеву, окупиће домаће и стране умјетнике, предаваче, као и велики број полазника мајсторских радионица и такмичара у шест категорија, најавили су организатори.

Овогодишњи, четврти фестивал, који се одржава под слоганом „Свијет гитаре“ поново ће угостити познатог грчког градитеља гитара Јаниса Сејдулеа, који ће гитару вриједности 10.000 КМ поклонити побједнику шесте категорије такмичења, а предвиђене су и промоције и изложбе гитара, нотних издања и опреме за овај инстумент.

Свечано отварање обиће уприличено у сали Културног центра Источно Ново Сарајево у 20.00 часова, након чега је планиран наступ америчког дуа „Нуклер орка“ – гитаристе Лерија Хемета, флаутисте Миранде Арејне са изузетно занимљивим „врлд мјузик“ програмом, који се великим дјелом састоји од њихових ауторских композиција, аранжмана чувених музичких дјела, као и композиција других савремених аутора.

У Културном центру Источно Ново Сарајево сутра у 20.00 часова наступиће чувени грчки виртуоз на гитари Димитрис Котронакис са програмом савремених гитарских композитора.

У суботу, 2. новембра, у 20.00 часова у Дому Оружаних снага БиХ у Сарајеву предвиђен је јубиларни концерт Војислава Ивановића „Вече са пријатељима“, поводом 40 година његовог умјетничког рада и 60. рођендана, који ће окупити 10 солиста из пет земаља, као и новоосновани Сарајевски камерни оркестар младих са диригентом Алеком Исаковићем.

Фестивал ће званично бити затворен у недјељу, 3. новембра, у 17.00 часова у Културном центу Источно Ново Сарајево, када ће бити одржан гала концерт на којем ће се публици представити шест побједника такмичења.

Након концерта публика ће гласати и изабрати једног побједника свих побједника и додијелити му награду „Глас публике Гитар јунајтед 2019“, док ће фестивалски одбор најбољем учеснику из Источног Сарајева додијелити специјалну награду „Млада нада гитаре Источно Сарајево 2019“.

Улазнице се могу купити купити у Културном центру Источно Ново Сарајево два часа прије сваког концерта.

Коментари 0
Повезане вијести
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
„Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    18h 37m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    18h 42m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    19h 34m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    19h 48m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 45m
    4