Вечерас почиње Пети међународни фестивал гитаре "Guitar United Fest"

30.10.2020. 11:00
0
ИЗВОР: Катера

Пети међународни фестивал гитаре "Guitar United Fest" почиње вечерас у Источном Сарајеву.

Овогодишњи Фестива, усљед епидемиолошке ситуације, имаће само концертни програм.

Посебан значај носи чињеница да пунимо својих 5 година, година које су на почетку изгледале далеке и неизвјесне, а у току којих је наш Фестивал растао и израстао у достојног члана свјетске породице гитарских фестивала. То нас обавезују да растемо и даље и да будемо увијек бољи, љепши и млађи – навели су у саопштењу.

С обзиром на то да је концерт умјетника из Хрватске Иствана Роемера, чији је концерт био заказан за четвртак 29. октобра, отказан, распоред и сатница програма Фестивала је нешто другачија.

У име 5. рођендана, данас 30. октобра у 18.00 часова, Фестивал ће бити отворен изложбом најљепших постера досадашњих едиција фестивала.

Презентација јединствене Moov гитаре - најмање "путне" гитаре на свијету заказана је у 18.30 часова, након чега слиједи свечано отварање у 20.00 часова и концерт Немање Богуновића (СРБ) у сарадњи са гудачким квинтетом Strings Attached“ под вођством сјајног Јована Богосављевића.

Сутра, 31. октобра у 20.00 часова публици ће се по први пут представити изванредни и изузетно свестрани грчки гитариста Yorgos Bechlivanoglou (ГР) и то у двострукој улозиОсим концерта одржаће и презентацију јединствене Moov гитаре - најмање "путне" гитаре на свијету његовог дизајна и конструкције.

Новитет на овогодишњем GuitarUnited Fest-u је концерт под називом GUITAR UNITED PODIJUM ZA MLADE“ на коме ће се представити најбољи студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву. Концерт се одржава у недјељу, 1. новембра у 18.00 часова и њиме ће Фестивал бити свечано затворен.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију и прописане мјере, број посјетилаца је ограничен на 50.

Не пропустите "Guitar United Fest" - истински музички доживљај за све љубитеље гитаре и музике, под слоганом који је ове године актуелнији него икад: “Guitar Family | Gitarska Porodica”.

Сви концерти и дешавања одржавају се у сали Културног центра Источно Ново Сарајево уз поштовање свих прописаних мјера заштите.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 32m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 39m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 21m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 59m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 31m
    0