Вечерас затварање међународне ликовне колоније

23.07.2019. 08:49
0
ИЗВОР: СРНА

Међународна ликовна колонија „АРТ симпозијум Јахорина 2019“, која је окупила двадесетак сликара и вајара из шест земаља, вечерас ће бити затворена изложбом дјела насталих током овог сазива.

Оснивач и умјетнички руководилац „АРТ симпозијума Јахорина“ Лазо Савић рекао је Срни да ће бити представљени радови учесника из БиХ, Србије, Сјеверне Македоније, Русије, Бугарске и Јапана који су настали од 15. јула када је манифестација отворена.

Савић каже да тренутно стварају вајари, од којих је један из Јапана и ради скулптуру Старине Новака која ће бити постављена на паљанском шеталишту, а купу за сједење и скулптуру од сегмената праве два Бугарина.

Према његовим ријечима, ово је квалитетна колонија која је на конкурсу, који је расписало Министарство просвјете и културе Републике Српске, освојила прво мјесто.

Савић је навео да ће радове овогодишње ликовне колоније оцјењивати ликовни критичар Александар Грандић.

Вајар из Јапана Kокта Сакаи рекао је да је прије двије године био на Палама, да му се много допада околина, те да тренутно ради скулптуру Старине Новака о којем му је причао Лазо Савић.

„Арт симпозијум Јахорина“ основан је 1. маја, 2003. године под покровитељством Олимпијског центра Јахорина и уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајево Предрага Ласице.

Међународна ликовна колонија угостила је бројне умјетнике из Јапана, Њемачке, Чешке, Мађарске, Русије, Украјине, Шпаније, Италије, Египта, Грчке, Ирске, Америке, Холандије, Француске, Турске, Бугарске, Македоније, Србије, Црне Горе, Хрватске, Јужне Kореје, Kине, чија су ђела представљена на око 80 изложби у Српској, БиХ и иностранству.

Затварање 17. сазива Међународне ликовне колоније „АРТ симпозијум Јахорина 2019“ биће одржано на Економском факултету на Палама са почетком у 20.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Бијелићу и Корићанцу 20 милиона за градњу хотела Владе Српске Бијелићу и Корићанцу 20 милиона за градњу хотела Владе Српске
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    6h 35m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    23h 45m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    2h 1m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    2h 11m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 16m
    0