Већина путних праваца проходна, понегдје има снијега на коловозу

27.12.2021. 08:23
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је девет пацијената.

Град уредно снабдијевен питком водом.

Електродистрибуција,

Фоча:

Због радова на 10 kV воду Тјентиште,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7:00 до 16:00 часова потрошачима у насељима: Тјентиште, Попов мост, Пријеђел, Белени, Мазоче, Бастаси, Течићи и Хум.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 31 пацијент.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 26 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале ниједну интервенцију у посљедња 24 часа.

Већина путева јутрос је проходна, вози се по мокрим и клизавим коловозима, а због снијежних падавина возачима се скреће пажња на мјестимично угажен или расквашени снијег и на учестале одроне, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај регулише привремена сигнализација и на тим дионицама актуелне су измјене у одвијању саобраћаја.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а напомињу да је због предстојећих празника забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана се односи на период од 31. децембра од 12.00 часова до 2. јануара у поноћ, те од 6. јануара у 12.00 часова до 7. јануара у поноћ. 

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити хладније вријеме са падавинама, које ће постепено престати у другој половини дана.

Током пријеподнева и до средине дана падавине ће да слабе и престану на сјеверу и западу, а током поподнева и на истоку и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

До вечери ће у већини предјела бити суво уз постепено смањење облачности.

Дневна температура ваздуха од један до осам, на југу до 13 степени Целзијусових.

Дуваће слаб сјеверозападни или промјенљив вјетар, на југу умјерен југозападни.

У већини крајева у БиХ јутрос је облачно вријеме са кишом, а снијег је падао понегдје у Крајини и на планинама, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Дринић минус један степен Целзијусов, Дрвар, Мркоњић Град, Шипово, Рибник, Приједор, Србац, Бијељина, Тузла и Бихаћ нула, Нови Град, Бањалука, Добој и Бјелашница један, Зворник два, Хан Пијесак и Зеница три, Чемерно, Соколац, Калиновик, Сарајево и Рудо пет, Вишеград и Гацко седам, Билећа 10, Требиње 11, а Неум 13 степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је у Херцеговини. На Чемерно је пало 56 литара по метру квадратном, у Билећа 40, у Требињу 38, а у Гацку 30.

У Рибнику је пало 29 литара, у Приједору и Калиновику 28, у Шипову 26, у Добоју и Градишци 24, у Бањалуци 22, док је испод 20 литара забиљежено на подручју Мркоњић Града, Српца, Хан Пијеска, Бијељине, Сокоца, Вишеграда, Зворника, Сребренице, Новог Града и Рудог.

На Хан Пијесак јутрос је измјерено 26 центиметара снијега, на Чемерну 16, у Српцу седам, а испод пет центиметара у Рибнику, Градишци, Бањалуци, Новом Граду, Шипову, Мркоњић Граду и Приједору.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша у већини крајева Данас киша у већини крајева
Наш град јутрос богатији за три становника Наш град јутрос богатији за три становника
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 38m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 56m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 23m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 11m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 32m
    0