Већина угоститеља и хотелијера поштује епидемиолошке мјере

26.11.2020. 11:22
0
ИЗВОР: Срна

Инспектори у Републици Српској су у посљедња четири мјесеца извршили више од 23.000 контрола угоститеља, од којих је мање од један одсто кажњено, што показује да се велика већина придржава свих епидемиолошких мјера у вези са вирусом корона, саопштено је Удружења послодаваца угоститељства, хотелијерства и туризма Српске "Хорека".

У саопштењу се истиче да то показује да међу угоститељима и хотелијерима влада велика дисциплина.

- Од великог значаја је да пословни субјекти рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, а с циљем што лакшег превазилажења тешкоћа изазваних пандемијом - наводе из "Хореке".

У саопштењу се наглашава да ће инспекција наставити са појачаним контролама, посебно у угоститељским објектима у вечерњим часовима, средствима јавног превоза, али и другим објектима гдје је већа фреквенција грађана.

- Још једном подсјећамо угоститеље, хотелијере и друге привредне субјекте да је наша колективна одговорност најбоља заштита од ширења вируса, те их позивамо да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју - напомиње се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској све више младих људи који дарују крв У Српској све више младих људи који дарују крв
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Априлска пензија 30. априла Априлска пензија 30. априла
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    21h 2m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    15h 46m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    14h 59m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    17h 7m
    2
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    19h 20m
    1