Велика истрага у Грчкој због нереда, суспендовано седам званичника полиције

08.08.2023. 14:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Грчки министар унутрашњих послова Јанис Иконому суспендовао је седморицу високих званичника полиције, а почела је и интерна истрага због кашњења полицијске интервенције уочи сукоба навијача у којем је један младић погинуо, а више људи повријеђено.

Покренута је и кривична истрага Врховног суда против свих умијешаних, пренијела је атинска РТВ СКАИ.

- Упркос томе што је УЕФА забранила долазак навијача из Хрватске, 100 до 120 навијача загребачког Динама појавило се касно у понедјељак у близини стадиона АЕК-а. Сукоби су избили више од сат пошто је завршен тренинг гостујућег тима и екипа је напустила стадион, а навијачи с обје стране су бацали бакље, импровизоване експлозиве и камење - саопштила је грчка полиција, преноси Хина.

Нејасно је, кажу у полицији, како је тако велика група навијача успјела да стигне до Атине, а да аутомобиле нигдје нису зауставиле полицијске снаге које су знале за забрану организованог кретања навијача који су путовали истичући клупске заставе.

Према досадашњој истрази, навјероватније су се били подијелили у мање групе и неки су путовали преко Албаније, а неки и возовима, кажу грчки медији.

Снаге интервентне полиције МАТ-а већ су биле мобилисане, али су стигле након ерупције насиља у којој је навијач АЕК-а избоден ножем и недуго након тога подлегао повредама.

  • Погинуо младић у сукобу навијача атинског АЕК-а и загребачког Динама
    08.08.2023. 08:03

    Грк стар 22 године погинуо је у обрачуну фудбалских хулигана уочи утакмице између атинског "АЕК-а" и гостујућег загребачког "Динама".Младић је преминуо синоћ од више убода ножем задатих током т...

Свијет
Погинуо младић у сукобу навијача атинског АЕК-а и загребачког Динама

Полиција је саопштила да је мушкарац погођен оштрим предметом у груди и умро је од неконтролисаног крварења пазушне вене.

Такође, полиција је објавила да је 98 људи приведено у вези с инцидентима, од којих су 84 хрватска држављанина, један Аустријанац, један држављанин БиХ, један Албанац, један Нијемац и два Грка.

На састанку о безбједносним мјерама заказаном за уторак ујутру, АЕК је саопштио да за оно што се догодило током ноћи сматрају одговорним загребачки Динамо и грчку полицију. Представници клуба су напустили састанак, сматрајући да им је, како су навели, “непријатно да учествују”.

Утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК-а и Динама требало је да се одигра вечерас од 20.45, али је меч одложен.

Коментари 0
Повезане вијести
На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 3m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 47m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 32m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 31m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 37m
    0