Весна Милетић: Награда „Ратко Крагуљ“ – мотивација да будем још боља

20.03.2024. 09:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Универзитетски професор и фудбалски судија Весна Милетић са Пала недавно је изабрана за најбољег фудбалског судију Републике Српске и освојила награду „Ратко Крагуљ“, која јој, како каже, представља мотивацију да буде још боља.

- Ова награда признање је за мене, као и за Удружење фудбалских судија и инструктора Сарајевско-романијске регије, јер без огромне подршке не бих била ту гдје јесам - наводи за Срну Милетићева и напомиње да планира максимално да се посвети суђењу.

Милетићева, која спортску правду дијели на теренима широм БиХ, у априлу ће судити свој први турнир на Европском првенству до 19 година за жене у Летонији, те вјерује да ће све добро проћи.

Она откирва да јој је сан увијек био да постане међународни судија и суди утакмице на високом такмичарском нивоу.

Као свестрана личност, Милетићева је основну школу завршила на Палама, средњу математичку гимназију у Сарајеву, основне студије математике и физике на Филозофском факултету на Палама, док је мастер студије завршила на Природно-математичком факултету у Новом Саду.

Весна напомиње да је прошле године постала и доктор физике, а од ове године је фудбалски судија са ФИФА знаком и доцент на Катедри за математику и физику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Ова тридесетдвогодишња Паљанка каже да није било лако ускладити све обавезе на оба поља, али и наглашава да јој је љубав према фудбалу била покретач и мотивација за свакодневне обавезе које су потребне у свијету суђења.

Она истиче да без подршке и разумијевања управе Универзитета у Источном Сарајеву не би могла постићи све резултате.

У Бањалуци је 14. марта, у организацији Фудбалског савеза Српске и „Спортског журнала“, одржана 13. манифестација „Дан фудбала Републике Српске“, на којој су уручене награде и признања најзаслужнијим појединцима и колективима.

 

Приредила: Маја Брчкало Крсмановић

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 35m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 19m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 46m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 4m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 5m
    0