Вијенац за Николу Теслу умјесто на споменику завршио у кеси за смеће

11.07.2023. 20:23
1
ИЗВОР: srna.rs

Вијенац који су представници српских организација положили на споменик Николе Тесле у част рођендана великог научника пронађен је данас у кеси за смеће.

Вијенац су јуче положили представници Српског народног вијећа, Српског културног друштва "Просвјета", Самосталне демократске српске странке /СДСС/ и Српског демократског форума, двојица саборских заступника и један заступник у Скупштини Града Загреба.

Из Српског народног вијећа саопштено је да је данас велики број портала у Хрватској пренио да је неко на споменик Николе Тесле у центру Загреба /укрштању Масарикове, Прерадовићеве и Теслине/ умјесто цвијећа поводом јучерашњег Теслиног рођендана, по свој прилици током ноћи, поставио кесу са смећем.

У кеси се налазио вијенац који су српски представници дан прије положили крај споменика Николи Тесли, наводи се у саопштењу.

- Можда ће се неком чинити да је тиме штета или срамота мања, а некоме да није ријеч ни о штети ни о срамоти већ о успјешном перформансу. Како год било ми веома добро знамо што се са стављањем вијенца СНВ-а и других српских организација у комуналну врећу за смеће хтјело поручити нама и о нама. Ту ознаку предуго и пресвакодневно носимо. Истина, можда га нисмо очекивали ни на Теслин рођендан, ни у Теслином крилу, ни на раскршћу Масарикове, Прерадовићеве и Теслине улице - истиче се у саопштењу које је потписао лидер СНВ-а Милорад Пуповац.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 11.07.2023. 21:31
    Kako se to moglo desiti "civiliziranim europljnima" bas me "cudi" da cvijece na spomeniku velikog naucnika zavrsi u kesi za smece. Pa oni se iz sve snage trude da ubijede ostatak svijeta kako je Nikola Tesla hrvat a ne Srbin. Eto ovim gestom su pokazali ko su I sta su I sta misle o najvecem svjetskom naucniku Srbinu Nikoli Tesli. Najvecu istinu o tamo njima je rekao nas pjesnik Jovan Ducic a to je da su oni hrabar narod ne zato sto se nicega ne boje nego zato sto se nicega ne stide.
Повезане вијести
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи
Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака! Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака!
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 28m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 42m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 59m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 34m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 49m
    0