Vijenac za Nikolu Teslu umjesto na spomeniku završio u kesi za smeće

11.07.2023. 20:23
1
IZVOR: srna.rs

Vijenac koji su predstavnici srpskih organizacija položili na spomenik Nikole Tesle u čast rođendana velikog naučnika pronađen je danas u kesi za smeće.

Vijenac su juče položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Iz Srpskog narodnog vijeća saopšteno je da je danas veliki broj portala u Hrvatskoj prenio da je neko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba /ukrštanju Masarikove, Preradovićeve i Tesline/ umjesto cvijeća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana, po svoj prilici tokom noći, postavio kesu sa smećem.

U kesi se nalazio vijenac koji su srpski predstavnici dan prije položili kraj spomenika Nikoli Tesli, navodi se u saopštenju.

- Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije riječ ni o šteti ni o sramoti već o uspješnom performansu. Kako god bilo mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama. Tu oznaku predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na raskršću Masarikove, Preradovićeve i Tesline ulice - ističe se u saopštenju koje je potpisao lider SNV-a Milorad Pupovac.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 11.07.2023. 21:31
    Kako se to moglo desiti "civiliziranim europljnima" bas me "cudi" da cvijece na spomeniku velikog naucnika zavrsi u kesi za smece. Pa oni se iz sve snage trude da ubijede ostatak svijeta kako je Nikola Tesla hrvat a ne Srbin. Eto ovim gestom su pokazali ko su I sta su I sta misle o najvecem svjetskom naucniku Srbinu Nikoli Tesli. Najvecu istinu o tamo njima je rekao nas pjesnik Jovan Ducic a to je da su oni hrabar narod ne zato sto se nicega ne boje nego zato sto se nicega ne stide.
Povezane vijesti
Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel
Međunarodna akcija: Uhapšeno 57 pedofila, među njima i učitelji Međunarodna akcija: Uhapšeno 57 pedofila, među njima i učitelji
Nestali početkom sedmice: Pronađena sva tri dječaka! Nestali početkom sedmice: Pronađena sva tri dječaka!
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    14h 58m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    15h 12m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    15h 4m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    17h 29m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    5h 53m
    0